Viime viikolla oli lämmintä ja ihanan aurinkoista täällä pohjosessa. Näpsäsin kännykälläni kuvan meijän toisesta omenapuusta ku kukki niin mahtavasti! Mikä onkaan ihanampaa kuin se, että saa katsoa kuinka oma piha kukoistaa. Ja se, että on se oma piha jota saa laittaa ja olla ylpeä. Meillä on kaksi omenapuuta, toinen vain on hiukan pienempi, vissiin jotenkin huonompi raventeinen maa, kun ei niin hyvin kasva. Sitten meiltä löytyy sekä punaisia että mustia marjapensaita. Niitä tuli viime vuonna aivan älyttömästi! Itse emme hirveästi marjoja syö, mutta keräsin monta purkkia mummulleni. Hän tekee niistä mehua ym... Meillä on myös sitten vadelmapensas, siihen tuli myös viime vuonna niin paljon vadelmia, ettei kaikkea kerennyt syödä.


Kyllä meille näyttää tänäkin kesänä omenoita tulevan.smiley Sen verran ihanasti kukki tuo ja kukat tuoksu aivan ihanalle! Joskus sitä on niin vähästä iloinen ja onnellinen. Huomasin myös tänään tuolla ulkona touhutessani, että meille tulee tänä kesänä myös mansikoita!! Ihanaa, omasta penkistä mansikoita, mikä voisi olla parempaa... Aivan hirveästi oli kukkia, joten tulee vielä enemmän kuin yksi tai kaksi mmm... Viime kesänä ei mansikoita tullut, koska itse olin toisella paikkakunnalla töissä ja kotona kävin ehkä koko kesän aikana pari kertaa. Niin ei muistettu oikein hoitaa koko mansikkamaata. Tänä kesänä on toisin.smiley Laitoin myös porkkanoita ja salaattia kasvimaalleni kasvamaan, tietenkin mylläsin koko kasvimaan ensin, jotta siinä jotain kasvaisi. Salaatit kasvavat jo, tosin ne on pieniä vielä, mutta kasvavat kuitenkin. Porkkanoita en ole ainakaan vielä huomannut, katsotaan nyt josko sieltä muutama nousisi.

Tänään kävin hakemassa myös kukkia tuolta torilta ja laitoin ne ruukkuihin, voi että ovat ihanan näkösiä ja ihana kun nyt alkaa olla tälle kesälle piha valmis taas. Terassi pitäisi jossain vaiheessa vielä maalata, mutta on satanut niin paljon vettä ettei ole oikein löytynyt sopivaa hetkeä.

Rupesin tuossa myös miettimään, että meillä on täällä aika paljon "lemmikkejä"... Kyyhkys pariskunta rakentaa, tai on jo rakentanut pesän meidän lähelle. Sitten ne meidän puissa toivottavat aina aamulla hyvät huomenet kun lähdetään töihin. Myös oravia on paljon. Ehkä jopa liiankin paljon.... Siili on lyllertänyt pihalla, siis kirjaimellisesti lyllertänyt, se on vähä lihava... Joku varmaan naapureista syöttää kun, näyttää täälläpäin viihtyvän. Fasaanit on nyt lähteny pesimään, mutta tulevat varmasti takaisin viimeistään syksyllä. Naapuri kun ruokkii niitäkin.
Lintuja on paljon, tosi paljon, mutta ihana kun on eläimiä ja niiden kanssa on ihana asustaa.