Terve!

Torstaina oli töissä mukava yllätys ku olin viemässä jugurttipurkkia roskiin. Ihmettelin että mikä kumma rapina sieltä kuuluu nii sieltä roskiksesta könysi hiiri!! Ja hyppäs pois ja vipelsi hellan taakse piiloon. Onneksi en nähny sitä ku sen yhen kerran... No, eilen olin sitte iltavuorossa ja ku lapsia lähti kotiin ja paikka hiljeni nii johan rupes taas vipeltäjiä näkymään... Yritin olla niinku ei mitään tapahtuis, ite ku en tykkää vapaana juoksevista hiiristä yhtään, ja muutenki säikähän aina jos jossain näkee hiiren juoksentelevan ja sitte rupeaa näkemään jo harhojaki ja jokaisen kulman takaa tulee joku musta möykky... Enhän mää koko iltaa tietenkään voinu pitää sitä hiirtä salassa ku se juoksenteli siellä ympäri huoneita. Ja lopulta se ainokainen lapsiki sen huomas ja oli ihan innossaan ottamassa kiinni sitä. Ite olin ihan paniikissa ku en tosiaankaan tykkää niistä. Yritin sitte olla mahdollisimman rauhallinen ku eihän sille lapselle voinu näyttää, että hoitaja on ihan paniikissa. Yritin keskittyä siis palapelin tekoon, mutta koko ajan täyty vilkuilla sinne lämpökaapin alle, minne hiiri oli juossu.

Sieltäpä se sitte nurkan takaa aina kurkkas se hiiri ja katto varmasti että ollaanko vielä pöydän ääressä ja että uskaltaako lähtä liikkeelle, samaan aikaan kuulu keittiöstä rapinaa niinku ois näkkäriä syöty nii siellä on nyt ainaki kaks hiirtä, varmaan enempiki. Liekö koko suku ku ovat huomanneet, että siellä on ruokaa. Hiirenliskut on kyllä siellä paikollaan, mutta eihän ne niihin mee. Siinä ku oltiin sitte hiljaa nii kuulu vikinää ja lopulta se hiiri uskaltautu melkeen viereen ku siinä meidän vieressä oli lasten roskakori, nii se hiiri seiso takajaloilla ja yritti päästä sinne roskakoriin. Liikahin siinä sitte nii ei muutaku hirviää vauhtia taas piiloon.

Tänään ku menin sitte aamupäivästä taas töihin nii se koko paikka oli täynnä hiiren papanoita, kaapit ja kaikki, varsinki koko keittiö oli papanoiden peitossa. Piti siivota koko paikka ennenku sinne pysty lapsia päästään. Onneksi meillä on isompien ja pienempien puoli, nii pystyttiin olemaan siellä pienempien puolella. Sinne ku ei oo vielä hiiriä erehtyny tulemaan. Mukava kertoa lasten vanhemmille, että tiiättekö muuten, meillä on hiiriä täällä ja teijän lapset leikkii niitten papanoiden seassa ym. Ja ku kaikki nuken sängyt sun muut on siellä lattian läheisyydessä, nii ne hiiret nukkuu siellä ja kaikki petivaatteet ja muut vaatteet on sitte kakkojen peitossa. Tosi mukavaa. Alkuviikosta pitäis tulla joku tuholaistorjuja joka hävittää ne kokonaan pois.