Hei taas! Ei oo tullu vähään aikaan kirjoteltua nii pitää taas päivittää tänne mitä kaikkea tylsää mullekki on tapahtunu. Viikonlopun aikaan käytiin taas kotona, minä äitini luona ja ukko omien vanhempiensa luona. Kävin minäki pistäytymässä anoppilassa perjantai illasta. Siellä menee sellainen pieni puro ja silta sen yli, kevät kun on nii vesi oli noussut ja oli n. 5 sentin päässä, ettei tullu sillasta yli. No, minä sit päätin että jään äitini luokse yöksi ku lauantaina kuitenki lähetään mummulaan ja piti uutta autoa käydä näyttämässä ku kolmas eno ei ollu vielä sitä koeajanu. Ihan hyvä päätös oliki, vesi oli nimittäin yön aikana noussu nii paljo että se seuraavana aamuna virtasi sen sillan yli. SIellä asuvat joutu ajamaan äkkiä autot sillan toiselle puolelle, että pääsevät töihin ite kukanenki. Hyvä niin, koska puoleen päivään mennessä tulvavesi oli huuhtonut sillan molemmille puolille niin isot reijät että siitä ei olisi enää autolla päässyt. Hiekka kun lähtee nii helposti tulvaveden mukaan. Ukko siis jäis sinne tulvan toiselle puolelle ja minä olin tulvan toisella puolella, saivat kuitenki viikonlopun aikana siihen kävelysillan värkättyä ku rupes lopulta olemaan nii kova virtaus ettei kumppareillakaan kävelemällä yli päässy.

No, minä vietin aikaa äitini kanssa ja lauantai iltana käytiin kattomassa sitte tulvaa meidän entiseen kotiin vievällä tiellä. Tie oli n. 10 metriä poikki, tuumattiin äitin kans että kerranki ollaan tällä puolella eikä sillä toisella puolella. Sillon ku asuttiin siellä ja vuonna 2000 meni tie poikki nii kauppamatka piteni melkein 20 km. Kyllä siitä vielä autolla ajoivat ku veden alla oleva tienpätkä oli kummiski suora. Sunnuntaina sitte taas lähettiin tulvakierrokselle ja käytiin kattomassa tämä samainen tie.Nyt se oli paaaaljon pidemmältä matkalta poikki eikä siitä päässyt enää autollakaan yli. Jos siinä edellisenä päivänä oli järvi niin silloin sunnuntaina oli meri... Niin hirveästi se oli noussut. Tätini luona oli myös noussut vesi niin paljon että grillikotakin oli ihan veden vallassa. Yli polven korkuudelle oli sielläkin vettä. Huh. Onneksi talo oli ns. mäen päällä, muuten olisi ollut talossa asti tulvavesi. Joka puolella koko pitäjää oli kyllä vesi niin hirveästi noussut. Onneksi ei meille asti kuitenkaan noussu.

Maanantaina kävin sitte jatkamassa työsopimusta ja aloitin vapun vieton. Meille tuli kaks mun tätiä ja toisen aviomies, kaks enoa ja toisen avovaimo. Meillä oli mukava ilta, puhalleltiin palloja ja puhuttiin vaikka mitä. Puheet ei kyllä ihan kaikkien korville ollu sopivia... Nyt sitte taas ollaan töissä ja sain eilen uudesta työpaikastaniki listat, alotan siellä viimeinen päivä tätä kuuta, ihanaa!! On kyllä tuollaki ryhmiksessä ollu nyt ihan mukavaa, mutta on silti kiva saada vähä enempi omaan alaan kuuluvaa työtä. Siinäpä ne tärkeimmät taas tällä kertaa.