Lävistykseni on ollut minulla nyt 12 päivää. Ensimmäiset päivät meni tosi hyvin ja korua pystyi liikuttelemaan vasemmalle ja oikealle, tosin tuntuihan se, ei voi sanoa että olisi kipeää käynyt mutta vähä niinkuin nipisti. Ylös ja alaskin koru likkui mukavasti ja liikkeessä sanoivat että täytyy liikutella puhdistuksen aikaan, ettei se jää kiinni sinne ihon sisälle mihinkään. Muuten ylimääräistä härppimistä ei mielellään.

Ajattelin, että tämähän menee mukavasti, vaikka tiedän ettei tuo voi mitenkään parantua muutamassa päivässä täysin. Nyt sitten huomasin pari päivää sitten, että ylemmän pallon kohdalta iho on hieman punainen, ei ollut kipeä eikä kuumottanut joten mielestäni ei ollut tulehtunut. Tarkkailin tilannetta ja sitten yhtäkkiä ihoa rupesi kutittamaan. Tiesin ettei sitä saisi raapia, mutta kutitti niin hirveästi, että välillä oli pakko välillä nostaa korua ja ns. hieoa korun alta. Yritin löytää netistä, olisiko jollakin muullakin ollut sama ongelma, mutten löytänyt yhtään kertomusta siitä, että lävistysaluetta olisi kutittanut. Ensimmäisenä tuli mieleen allerginen reaktio, mutta en ole allerginen muulle kuin tomaatille, niin ei se sitäkään voinut olla.

Ylimääräisestä kosketuksesta iho sitten ärtyi enemmän ja meni tulipunaiseksi ja kipeäksi, oli myös korun reunoilta ihan kova. Huomasin puhdistaessani korua, että sisältä tulee nestettä. Olen lukenut, että n. viikon jälkeen kudosneste tulee pois ja se on ihan normaalia. Ajattelin että sitähän se on, puhistelin sitten vähän kauemmin korua, jotta kaikki neste pääsisi sieltä pois tulemaan. Oletin että punoitus ja kipukin johtui siitä, kun käynnissä on normaali paranemisreaktio.

Eilen sitten huomasin suihkussa napaa putsatessani, että korun alta tulee myös jotain vaaleankeltaista, silmärähmän tapaista, silloin kun on silmätulehdus. Ajattelin, että voi ei, nyt se on tulehtunut kun oli niin kipeä. Muutos oli suuri edelliseen päivään verrattuna. Tein sitten uhkarohkean päätöksen ja puristelin ihoa hieman korun ympäriltä. Tiedän ettei missään nimessä saisi puristella, mutta ajattelin, että nyt kyllä sen teen ihan uhallakin. Ihon sisältä alkoi tulla keltaista möhnää ja minä puhistin sen pois paperilla. Puristelin ihoa niin kauan ettei tullut enää muuta kuin kirkasta nestettä. Puhistin navan uudestaan vedellä ja jätin rauhaan.

Nyt tänään olen katsonut napaa uudemman kerran niin punoitusta tuskin edes huomaa ja kipukin on hävinnyt miltei kokonaan. "Normaali" kipu on tallella, eli jos vahingossa käsi osuu napaan vähän kovemmin niin vihlaisee, mutta liikutellessa ja painellessa ei ole kipeä. Ihan niinkuin ensimmäisinä päivinä lävistyksenoton jälkeen. Tällä kertaa riski kannatti ja puristelusta oli enemmän hyötyä kuin harmia.